Vallarnas Friluftsteater

KONTAKTA:

Vallarnas Friluftsteater
Arenachef: Mimmi Rosgardt
FALKENBERG
  • Hallands Län

»Hemsida

0771-170 000


Gästantal: 1629

  • INFORMATION
  • KARTA

Välkommen till Vallarnas Friluftsteater

Historien om Vallarnas friluftsteater.

Det var en gång en utomhusarena i Falkenberg...
Efter flera års sommarturnerande med Stefan & Kristers Sommarbuskis runt om i Sverige, ville 2Entertain skapa en mer fast sommarscen där man kunde spela folkliga farser och lustspel under somrarna. Exakt var i Sverige berodde helt på läget, intresset från kommunala och övriga aktörer att medverka och stötta projektet. En höstdag 1995 gick Bosse Andersson, producent på 2Entertain, uppströms utmed Doktorspromenaden på Vallarna. Ett plötsligt prassel i buskarna, en fågel som snabbt flyktade från en allt för närgången kontakt, fick honom att titta upp mot höger och där såg han den perfekta platsen för att bygga Sveriges vackraste friluftsteater. Falkenbergs Kommun och andra intressenter stöttade projektet och redan sommaren därefter spelades första sommarfarsen den 23 juni på en provisorisk scen och i en provisorisk teater. Starten för Vallarnas friluftsteater var tagen!

Under åren som gått har det byggts en helt ny fast scen, området har fixats till och har blivit mycket publikvänligt med etager för publiken, fasta toaletter och omklädningsrum har byggts liksom faciliteter för servering o.dyl. Idag kan Falkenberg stoltsera med en fantastisk anläggning mitt inne i stan i en fantastisk omgivning.

Varmt välkomna till Vallarnas Friluftsteater - en utomhusscen som bjuder på mycket nöje! På vår hemsida kan ni läsa om olika föreställningar och speldatum samt boka biljetter!


ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket