onsdag 15 maj | 08:26 2024

När festen ska POPPA lite extra!

240515-Tema-NarFestenSkaPoppa

Som bekant är Eventmarket.se ett gigantiskt branchregister som tack vare gratis sökfunktioner och ett brett utbud gör det enkelt för företag och privatpersoner att komma i direktkontakt med Sveriges artister, föreläsare, fest- & möteslokaler, aktiviteter, arrangörer & uthyrningsföretag m.fl...

Så om du vill att festen ska POPPA lite extra så välkomnar vi dig hit. Här hittar du mängder av artister och underhållare, bäde för stora och små fester. Du hittar festlokalerna, uthyrningsföretagen som erbjuder bord och stolar, partytält, porslin... Du hittar teknikföretagen som erbjuder högtalare, mikrofoner och scenteknik...

Spana in vårt senaste Temamail - där får du tips på lite guldkorn.

Vill du botanisera, smyga runt, mingla omkring, skaka hand med hela event- & mötesbranschen, så är du varmt välkommen hit. Och du!! Eventmarket är inget bokningsbolag. Här får du direktkopntakter med hela branschen! Helt kostnadsfritt.

Är du däremot själv en branschaktör och vill finnas med på Eventmarket.se? Då säger vi bara VARMT VÄLKOMMEN att kontakta oss. Det vore en ära för oss om du vill berika utbudet i sökportalen.
» Läs mer om Medlemskap / Annonsering

Äntligen så har solen och värmen kommit. Njut av sköna stunder mellan jobb och uppdrag. Det gör vi :)

KRAM
/ Jennie & Johnny Sterner
Grundare, ägare & den dagliga drivkraften bakom Eventmarket.se

 

torsdag 28 mars | 15:22 2024

Vi dukar upp till påskbuffé!

gladpask-mailhead

Låt oss få bjuda er på våra favorit-recept!

Kräftlasagne, Räk-cremecheesetårta, ägghalvor med kapris, maränger och påska-tårta...

» Klicka här för att komma till alla recept

Visste du att Påsken förr i tiden innebar en mycket stor portion vidskepelse. Tiden från dymmelonsdagen, skärtorsdagen, långfredagen och fram till påskdagen var den farligaste tiden under hela året. Det var nu som häxorna flög till Blåkulla och all trolldom hade sin högsäsong. Alla var livrädda och försökte skydda sig på alla tänkbara sätt och gjorde allt för att inte locka till sig häxor...

Vill du läsa mer om påsken
så har vi samlat lite intressant påsk-fakta på sajten!
» Klicka här

Sökportalen Eventmarket.se
med hela Sveriges event & mötesbransch
önskar er alla en

GLAD PÅSK

önskar Jennie & Johnny Sterner och hela event- & Mötesbranchen!

tisdag 27 februari | 10:56 2024

Hon tog hem priset Narren: Stora Eventpriset 2023

Skarmavbild 2024-02-27 kl. 11.51.55

Fem tunga namn inom eventbranschen stod som nominerade till Narren: Stora Eventpriset 2023 när vinnaren igår utsågs under en ceremoni i samband med mässan Möten & Event i Kista.

Priset Narren: Stora Eventpriset, grundades 1998 av eventindustrins "Gudfader" Håkan Sterneroch det delas ut årligen av Svenska Eventakademin till en person inom event- och mötesbranschen som gjort skillnad och som visat prov på särskild utvecklingspotential.

I onsdags på mässan Möten & Event-mässan i Kista var det dags att kora vinnaren av Narren: Stora Eventpriset 2023!

Många röster

Moderator Sanna Balsvik höll i prisceremonin och intervjuade alla fem nominerade inför ett fullsatt mässmingel. På frågan hur nomineringsprocessen gått till berättade Svenska Eventakademins ordförande, Cecilia Lindbladh, Head of Meeting & Events på Elite Hotels att det kommit in otroligt många nomineringar och att ledamöterna i Svenska Eventakadmin haft ett tufft jobb i att utse den slutliga vinnaren.

Hon är vinnaren

Med motiveringen:

"Du är vinnare av Narren: Stora Eventpriset för ditt outtröttliga engagemang för besöksnäringen där du är en pionjär genom ditt framsynta hållbarhetsarbete och ditt goda ledarskap. Med ditt arbete tar du besöksnäringen in i framtiden medsatsningar som social hållbarhet och hållbara ekosystem."

... tilldelades Narren: Stora Eventpriset 2023 till:

Lotta Giesenfeld Boman, VD för Sigtunahöjden

» Läs hela intervjun som Eventeffekt gjorde med Lotta Giesenfeld Boman.

 

Mer om:

Narren: Stora Eventpriset

Sedan 1998 delas utmärkelsen Narren: Stora Eventpriset ut av Svenska Eventakademin. Varje år nomineras personer i branschen som gjort skillnad, visat särskild utvecklingspotential inom sitt arbetsområde och som utmärkt sig genom att kunna möta branschens ständiga utmaningar på ett föredömligt och inspirerande sätt. Personen ska också vara ett gott exempel och en förebild för branschen och för sina kollegor. Grundare av priset är eventindustrins "Gudfader" Håkan Sterner. Tidigare Narrenpristagare hittar du här.

Svenska Eventakademin

Svenska Eventakademin består av personer med gedigen erfarenhet och kunskap inom mötes- och eventindustrin. Eventakademins syfte är att verka för att stimulera utvecklingen av eventbranschen samt att årligen utse en vinnare av utmärkelsen Narren: Stora Eventpriset. Härkan du se vilka som sitter i akademin.

 

tisdag 27 februari | 10:48 2024

Håkan Sterner - ”Den svenska eventindustrins Gudfader”

Skarmavbild 2024-02-27 kl. 11.38.23

När tempot omkring oss skruvas upp, i takt med att värmen och semesterplanering syns alltmer i backspegeln, gör Eventeffect ett Pit-Stop hos den person som av många beskrivs som den svenska eventindustrins Gudfader, Håkan Sterner.

En man iförd en bländande vit skjorta, vita jeans och ett brett välkomnande leende som lyser i kapp med det solblekta håret, möter mig. Det är Håkan... Håkan Sterner, han som skapade världens längsta smörgåsbord, grundade Vingresors populära underhållningskoncept, umgicks med Sveriges kändiselit och arrangerade måttlöst populära event tillsammans med bl a Janne Carlzon och Hasse Wallman. Han som redan tidigt såg talangen i alias vår Robert Wells. Ja, listan är lång. Vi tar det hela från början...

Du beskrivs ofta som en ikon i svensk eventhistoria.
Hur kommer det sig att du valde att viga ditt liv till att skapa minnesvärda event?

– Jag började redan som liten, sjöng i St. Jakobs Gosskör under ledning av Erik Ericson och lärde mig att spela gitarr. Som 14 åring lyssnade jag till Laurie London på Gröna Lunds stora scen, det var nog där och då som jag bestämde mig för att bli artist.

Några år senare blev jag rekryterad att arbeta med TV, Nalen, Kingside, Stockholms Ungdomsgårdar och Galejan på Skansen, för att nämna några. Jag förstod tidigt att jag ville få folk att bli lyckliga.

Det gjorde mig lycklig.

Jag betraktar Håkan medan han berättar... han är en ljus person, öppen att dela med sig. Gesterna är stora och generösa. Liksom hans event, tänker jag; varma, inbjudande och storslagna.

Berätta om din uppväxt och hur den format dig som person?

– Min mamma var en positiv person som lärde mig det viktigaste här i livet, livslust! Ingen i min familj var inom nöjesbranschen. Jag bröt ny mark och hämtade inspiration ifrån andra förebilder och de kreativa artister jag skapade evenemang för; såsom Lars Berghagen, Jerry Williams, Svenne & Lotta m fl. Jag har alltid tyckt om utmaningar och det har snarare triggat mig mer än det skrämt mig. Det har fått mig att växa både som medmänniska och eventarrangör. Jag lärde mig tidigt att hålla ordning, för att kunna hantera många trådar samtidigt. Det blev en framgångsfaktor, i kombination med ett öppet sinne, god innovation- och samarbetsförmåga, samt en outtröttlig optimism. Det måste man ha i den här branschen! Att agera agilt var lika viktigt då som nu... vi hade bara inte uppfunnit det som ett "eget koncept" på den tiden.

Håkan ler med glimten i ögat. Jag upplever en ödmjuk självdistans i kombination med ett hälsosamt självförtroende. Humor och värme.

Vad drömde du om som liten?

– Jag hade tidigt en dragning till att stå på scen och underhålla. Jag hade förmånen att begåvas med föräldrar som uppmuntrade mitt starka intresse.

Du är aktiv idag och har en lång karriär bakom dig. Vilka event är du mest stolt över och varför?

– Världens Längsta Smörgåsbord om 740 meter! De återkommande stora arrangemangen i Globen och hangarfester med upp till 10 000 gäster, samt konceptet "Blind Date" – vilket jag skapade i samverkan med blinda artister och musiker. Eventet måste leda mänskligheten framåt, vara positivt och engagera.

Nämn en eller ett par personer inom eventindustrin som påverkat dig och varför?

– Oj! Det är inte helt lätt att svara på, då jag haft förmånen att samarbeta med de mest fantastiska och kreativa hjärnorna inom eventbranschen i närtid. Men såklart; Janne Carlzon, Hasse Wallman samt flertalet Narrenpristagare såsom; Robert Wells och Micael Bindefeld.

Vad kännetecknar ett bra event?

– Ett uttalat syfte och mål. Ett tydligt: "Why"?

Skapa och förmedla en positiv känsla. Bidraga till utveckling.

Tempo och timing är honnörsord! God service och bra mat. Välkomnade. Konsten att välja rätt artister som förgyller helheten. Lagom långt. Förmedla ett budskap. Avsluta med något som gästerna inte glömmer. De skall lämna tillställningen uppfyllda med en härlig känsla.

Hur ser du på utvecklingen av eventbranschen de närmaste fem åren?

– Eventbranschen måste utvecklas i takt med omvärlden. Vi måste följa utvecklingen och ta mer hänsyn till miljö, demokrati, mänskliga rättigheter och allas lika värde.

Hur bra arbetar vi internationellt inom eventindustrin idag, jämfört med tidigare och vad kan vi utveckla?

– Svensk eventindustri ligger långt fram sedan många år. Vi arbetade gränsöverskridande redan på "min tid", trots att vi då inte hade tillgång till den teknik som finns idag, eller Internet. Den nya tekniken och då särskilt sociala medier utgör en fantastisk plattform för samarbete och interaktion. Tempot har skruvats upp avsevärt, på gott och ont.

Är de digitala eller hybrida mötena här för att stanna? Hur ser du på det?

– Det mänskliga mötet är otroligt viktigt. Det finns energi, kvalitet och välbefinnande i det fysiska mötet och i den mänskliga interaktionen, som vi idag inte hittat någon ersättare till. De digitala mötena utvecklas och förbättras i rask takt och utgör en effektiv kanal för vissa typer av möten, men det krävs mer utveckling på området. Det ena utesluter dock inte det andra.

– Hybrida möten blir allt vanligare och utmaningen där är att upprätthålla balansen mellan de deltagare som närvarar fysiskt i på plats och de som närvarar online. Blir det obalans, skapar det "utanförskap". Vill därmed återknyta till det jag nämnde tidigare, att skapa en behaglig känsla hos deltagaren.

Du har grundat Svenska Eventakademin. Hur kom du på idén och vad är syftet med verksamheten?

– Jag upplevde ett behov av att samla branschkompetens och erfarenheter inom svensk eventindustri. Det blev upptakten till Svenska Eventakademin. Mer specifikt består Svenska Eventakademin av 18 noggrant utsedda ledamöter. Den samlade kompetensen spänner över flera intresseområden som alla är kopplade till eventindustrin. Samtliga ledamöter har gedigen erfarenhet. Eventakademin främjar även lärande och återväxt och samarbetar därför med universitet och högskolor.

– Syftet med Svenska Eventakademin är förutom att samla kompetens och arbeta gränsöverskridande, även att årligen uppmärksamma personer som gjort skillnad inom eventbranschen och som utgör positiva förebilder – Narrenpristagarna.

Varje år delas det prestigefulla Narrenpriset ut till en person eller organisation, som gjort betydelsefulla insatser för eventbranschen.

Vad betyder en sådan utmärkelse för svensk eventindustri och den enskilde?

– Narrenpriset är eventbranschens äldsta och mest prestigefulla utmärkelse. Många inom eventindustrin arbetar hårt och gör extraordinära insatser som inte alltid uppmärksammas. Att tilldelas det prestigefulla Narrenpriset är en fjäder i hatten och ett "signum" som för många av våra Narrenpristagare inneburit ett officiellt erkännande och en skjuts framåt i karriären, samt inte minst uppmuntrat till fortsatt branschutveckling.

Vad vill du förmedla till alla oss som arbetar med event i någon form?

– Tro på din idé. Ta inte ett "nej för ett nej", men var samtidigt lyhörd och samarbeta. Det fysiska mötet kommer aldrig att dö. Hitta balansen mellan teknik, miljö och människa. Förmedla en känsla och framför allt livslust.

En stund senare sitter jag på tåget hem från Håkan i Arboga, till Stockholm. Jag kommer på mig själv med ett leende på läpparna och ja, precis som Håkan ville förmedla... en härlig känsla.

Av: Linda Hirschfeld
2022-08-27

Redaktionen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

tisdag 13 februari | 08:47 2024

Fettisdagen 13/2

box-semlaIdag är det tisdagen den 13 februari och hela Sverige firar med att äta semlor. Traditionella, wraps, wienersemlor, med vanlijkräm, med blåbärsgrädde, saffran & lingon, semle-hamburgare. Ja, listan kan bli lång.

Här får du ett recept på Eventmarket-semlor - Med orange mandelmaasa, så klart :)

onsdag 24 januari | 10:05 2024

Eventmarket fyller 26 år som sökportal!

240124-mailhead-vi-fyller-26ar

Kan det verkligen vara sant?!
Jo, det är det :)

För exakt 26 år sedan, på dagen, så åkte vi ner till Göteborg och byggde upp en orange monter på sisådär 12 kvadrat. Montern på Eventdagarna i Eriksbergshallen var bokad sedan länge, samtidigt som våra tekniker fortfarande satt och kodade ettor och nollor för brinnande livet. Vi hade såklart varit inne i en slags demo-miljö, för att kolla att länkar och struktur funkade. Men jag lovar... först när vi satt och åt frukost på hotellet, någon timma innan mässan slog upp portarna - ja då låg den skarpa sajten uppe. Sökportalen eventmarket.se var född!

På mässans första dag, teckande de första branschaktörerna medlemskap. Jag minns så väl att det var Lindau Produktion med Janne Lindau och Totte Freidenfelt i spetsen, Imitatören Jan Wolfhagen, teknikföretaget Frema samt Doorman Service...

Idag, 26 år senare, så jobbar vi fortfarande med världens roligaste jobb. 4 medlemmar har utökats till nära 1000 st profilsidor. Allt ifrån artister, föreläsare och aktiviter till uthyrningsföretag, eventlokaler och vakbolag...

» Läs om vår resa från -98 fram till idag!

Vi ser verkligen fram emot 2024. Det känns som att det kommer bli ett bra år. Förutom att låta kategorin Artister & Underhållning växa än mer, så kommer vi även utöka Föreläsare och Catering samt även skapa en ny kategori; Foodtruck!

Stort tack till alla besökare som dagligen använder eventmarket.se för att skapa kontakter med event- & mötesbranschen. Och stort tack till alla medlemmar som berikar utbudet på sajten.
Utan er vore vi inget.

Nu blir det tårta, för här ska firas!

Kram Jennie & Johnny Sterner
(Ägare och den dagliga drivkraften bakom eventmarket.se)

 

tisdag 09 januari | 12:20 2024

Välkommen 2024⭐️

240109-valkkommen2024

Vi går in i nya året med öppen famn.
Med hopp om medmänsklighet. Om glädje. Trygghet. Om framtidstro.

De översta inom militären. Sakkunniga. Stadsministern. Alla uppmanar oss att se världsläget på allvar. Att vi ska rusta oss mentalt. För krig.

Vi vill tro att det handlar om att vi ska se klart. Förstå alvaret. Förbereda oss i tanken och till viss del även materiellt. Men inte bli rädda.

Nej, vi ska fortsätta att leva. Att skapa glada stunder och fina minnen. Kanske fira det där bröllopet vi pratat om länge. Arrangera festen med fokus på teamet och kollegorna. Boka ett coverband, en magiker eller en spännande föreläsare som gjuter kunskap, trygghet och nya lärdomar.

Varmt välkommen till Eventmarket.se - sökportalen med direktkontakter till Sveriges artister, föreläsare, fest & möteslokaler och hela event- & mötesbranschen!!

Låt oss tillsammans måla tavlan 2024!

/ Jennie & Johnny Sterner
Ägare och den dagliga drivkraften bakom eventmarket.se

 

tisdag 03 oktober | 13:05 2023

Bästa Kanelbulle-receptet

kanelbullar-receptbild

Imorgon, den 4 oktober firar hela Sverige Kanelbullens-Dag.

Lite kuriosa... Jag Jennie, vd och den dagliga drivkraften bakom Eventmarket.se, bakade mej till en semifinalplats i TV4's program Hela Sverige Bakar 2021. Så nu vill jag bjuda er på mitt allra bästa

» recept på Kanelbullar.

» Klicka här så öppnas vårt senaster mail med flera olika recept på bakverk med Kanelbullesmak.
Tex. kanelbulleglass, kanelbullesnittar, Kanelbullemuffins och mina helt egna Kanelbulle-Praliner...

Lite kuriosa om Kanelbullensdag...
Kanelbullensdag instiftades 1999 av Hembakningsrådet i samband med att de firade sitt 40-års jubileum sen de startade. De ville hylla den stora hembakartraditionen genom att lyfta fram ett älskat bakverk. Dessutom ville dom skapa en tradition som alla kan delta i. Höstens skördetid innebar ju högsäsong för bakning i svenska hem och Kanelbullar till fikat är en del av vår svenska mat/brödkultur. Även om Kanelbullens dag startade 1999 så började man baka Kanelbullar redan runt år 1920, då det efter kriget blev enklare att komma åt ingredienser. Firandet den 4 oktober har blivit mycket populärt och dagen finns inskriven i flera svenska almanackor, men fenomenet har även spridit sig utomlands.

Visste du att man beräknar att det kommer säljas ca 7 miljoner kanelbullar imorgon. Och därtill säkert lika många hembakade.

Vi önskar er en fantastisk Kanelbullensdag!
Kram Jennie & Johnny Sterner
(Ägare och den dagliga drivkraften bakom eventmarket.se)

onsdag 27 september | 13:08 2023

Härliga onsdag - eller ska vi säga lill-lördag!

1VeckansVykort-head-230927

I morse besökte vi ett inspirerande företags-frukostmöte i vår lilla fina stad Arboga. En som gästade 'Soffan' var en sprudlande Anna Wallén, som jobbar i besöksnäringens egen branschorganisation Visita. Hon presenterade sej med namn, tätt följt av:
- Jag jobbar i världens roligaste bransch!!

Hon talade varmt om vikten av mänskliga möten. Och beskrev bl.a med stolthet hur branschens aktörer, som drabbades mycket hårt under pendemin, likt förbaskat hittade kreativa lösningar för att överleva. Hon var närmast säker på att ingen annan bransch skulle klara av situationen lika bra.

Igenkänningsfaktorn är stor och vi känner oss sååå glada och tacksamma att även vi tillhör denna bransch. För Eventmarkets del kan vi förutom besöksnäringens event- & mötesanläggningar även addera hela underhållningsbranschen, mästerliga föreläsare, fantastiska aktivitetsarrangörer, ovärdeliga kringtjänster som bord & stolar, partytält och scenteknik...

Vi instämmer! Vi jobbar verkligen i världens roligaste bransch!
Hatten av för alla våra branschmedlemmar och likaså alla som dagligen använder sökportalen Eventmarket.se.
- Ni är bäst!

forstoringsglas-bransch-svart

Stort grattis ...

En liten fågel viskade oss att Bosse Parnevik nyligen delade ut sitt årliga 'PARNEVIKSTIPENDIUM 2023' under Svensk Revy festival SM, till en av Eventmarkets medlemmar. Vi säger stort grattis till skådespelaren & imitatören Anders Mårtensson som var den lycklige.

Stipendiet har sedan 1988 årligen delats ut och har motiveringen:
"Stödja person eller grupp som på ett särskilt sätt bidragit till den svenska revykonstens bevarande och förnyelse och som dokumenterat en vilja att vidareutveckla sig inom sin genre."

» Till Anders Mårtenssons profilsida

Martensson-Parnevik-stipendium

» Här kan du läsa hela Veckans Vykort 27 september-23

Ha en fin fortsättning på veckan.
Vänligen Jennie & Johnny Sterner, Eventmarket.se

 

tisdag 19 september | 12:40 2023

Dax att boka Julbord på Rissne Gård i Sundbyberg

Jul23-Rissnegard

Vi serverar vårt traditionella och hemladade julbord från 23 november ända till julafton 24 december 2023.

Rissne Gård i Sundbyberg, en charmig liten restaurang och festvåning i 1600-tals stil erbjuder konferenslokaler, festlokaler, catering, Julbord, lokaler för bröllop, middagar, konferens... samt ett litet Trädgårdscafé.

JULEN ÄR SNART HÄR

Boka klassiskt julbord på Rissne Gård i Sundbyberg, Stockholm.
Vi tar emot din beställning redan nu. Vårt julbord står uppdukat varje dag från den 23/11 - 24/12. Så ta en paus och ta med dig kollegor, familj och vänner och kom hit och njut av vår goda mat och härliga miljö.

Vi tillagar all mat från grunden och använder oss av närodlat och ekologiskt så långt det är möjligt.

Rissne Gård i Sundbyberg är en charmig liten restaurang och festvåning i 1600-tals stil erbjuder konferenslokaler, festlokaler, catering, Julbord, bröllop, konferens & middagar... Varmt välkomna att boka julbord hos oss eller låt oss vara din cateringleverantör!
Boka gärna i god tid!

FEST PÅ RISSNE GÅRD

Rissne Gårds mysiga festlokaler lämpar sig alldeles utmärkt för bröllop eller andra högtidliga tillställningar. Om vädret tillåter kan ni med fördel njuta av fördrinken på uteserveringen ute på den privata gården, som sommartid ligger inbäddad i härlig grönska. Genom att anlita oss på Rissne Gård är ni i goda händer. Vi tar hand om mat, personal och övrigt arrangemang så att ni kan koppla av.

KONFERENS PÅ RISSNE GÅRD

Rissne Gård i Sundbyberg kan vi även stå till tjänst med möteslokal för er konferens. Vi har tre konferensrum / mötesrum med plats för ca 15 personer i varje rum. Ni konfererar i vår anrika miljö och äter förstklassig mat från restaurangen under dagen. Vi erbjuder projektor/pc-kanon, trådlös internetuppkoppling, whiteboard, etc. Hör gärna av dig till oss i förväg om du har några speciella önskemål inför er konferens.

Varmt välkommen!
Peter o Marianne

 

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket