fredag 08 mars | 11:00 2013

Tjejsnack med Anna Ljunggren på kvinnodagen

anna jennieIdag visar almanackan fredagen den 8 mars = Internationella Kvinnodagen! Jag ringde upp Anna Ljunggren som är kongresschef på Aros Congress Center i Västerås...

Godmorgon Anna!
Dagen till ära vill jag gratulera oss kvinnor och vill samtidigt passa på att ställa frågan: 

Hur skulle du vilja bli uppvaktad en dag som denna?
Annas klockrena svar blev:
- Med respekt och diamanter!

Beskriv er anläggning i Västerås.
- Vi är en stor flexibel anläggning mitt i centrala Västerås där vi har många stora kongresser, konferenser, events och möten. Totalt jobbar 72 personer inom koncernen, men här på Aros Congress Center är vi 36 personer.

Vilka är era vanligaste kunder?
- Vi har många stora möten där staten, kommuner, landsting, bransch- och intresseorganisationer är våra gäster. Och bara under senaste månaderna har vi även haft 4 stora event med bla en stor catering för 1600 personer.

Vilka är dina arbetsuppgifter?
- I stort sett kan man säga att jag ansvarar för konferens, teknik och försäljning. Men beroende på uppdragen, så hjälps vi åt. Vi har en otroligt bra stämning bland personalen vilket gör vårt jobb enkelt och så roligt. Jag har jobbat här i 15 år och trivs mycket bra.

Känner ni av stundande lågkonjunktur... som alla pratar om?
- Faktiskt inte. Vi har nästan alltid långa ledtider, vilket gör att dagens 'gäster' bokades in för mellan ett och två år sedan. Så än känner vi faktiskt ingen skillnad på orderingången. Faktum är att den är bättre i år än förra året!

Vad händer just idag på Aros Congress Center?
Jo, idag anländer Folkpartiet som kommer genomföra 'Liberalt Riksmöte' i dagarna tre. Vi håller med kongress- och möteslokalerna, all mat och dryck samt övernattning i våra egna tre hotell, så långt bäddarna räcker. Övriga nattgäster placeras ut på andra hotell i stan. Ett sånt här evenemang är bra för hela Västerås. Vartenda hotell är fullbokat hela helgen!

Vad är det mest positiva med ditt jobb?
- Det måste vara alla dynamiskt, trevliga och intressanta möten med alla människor. Ingen dag är den andra lik. Vi brukar säga att vi alltid sänder live. Hos oss är det alltid direktsändning. Jag tror det är det som är tjusningen.

Och lite privat om Anna....
Älsklingsfärgen är grön. Vintertid tar hon gärna en sväng i någon av Västerås alla fina skidspår och när bakbunken åker fram så bakar Anna helst Kanelkaka!
» Till Annas Kanelkaka-recept

 

Tack Anna för pratstunden. Nu får du skynda vidare och se till att dagens 700 folkpartister får en bra vistelse hos er.

// Nära telefonluren och vid tangenterna.... Jennie Sterner, eventmarket.se

 

Läs mer: Artiklar

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket