FAQ - Frågor & Svar

Vanliga frågor & svar som ger dig en klarare bild av Eventmarket.se. Tex. Vad är eventmarket? Hur får jag kontakt med olika aktörer/leverantörer? Kostar det pengar att vara sökbar här? Resulterar medlemskapet i affärer?...

FAQ-1040NY

siffra-1 Vad är Eventmarket.se?

SNABBINFO

 • Vad är Eventmarket.se?
  Eventmarket.se är en webbaserad sökportal som tack vare enkla sökfunktioner och ett brett utbud gör det möjligt för företag och privatpersoner att komma i direktkontakt med Sveriges främsta artister, föreläsare, festlokaler, konferensanläggningar, aktiviteter, catering, uthyrningsföretag och övriga branschleverantörer. Notera att Eventmarket inte är ett bokningsbolag - här gäller alltid alltid direktkontakt köpare & säljare emellan.

 • Gratis söktjänst
  Det är helt kostnadsfritt att nyttja sajtens sökfunktioner, att se hela utbudet av profilsidor, att kontakta medlemmarna samt skicka öppna förfrågningar...
 • Medlemskap
  Vill du också finnas med i Eventmarkets branschregister? Medlemskap innebär att man betalar för att vara sökbar, få priseffektiv marknadsföring, affärskontakter och tillgång till förfrågningar. Medlemspriset är fast utan varken provisioner eller tillkommande kostnader. Det finns dock extra exponering att köpa till om man önskar.

 • Sajten lanserades 1998
  Vi som startade och fortfarande driver Eventmarket kommer själva från branschen och vet hur viktigt det är med såväl proffsiga leverantörer som smidiga kontaktvägar. Läs gärna mer om hela vår historia från 1998 fram till idag.

 • Siffror
  Eventmarket.se har idag närmare 1.000 sökbara branschmedlemmar i sitt register och ca 14.000 användare / potentiella kunder varje månad. 70% av användarna representeras av företag & organisationer och 30% av privatpersoner. Eventmarket genererar affärskontakter & förfrågningar för ca 5 miljoner kronor varje månad. ...Visste du förresten att hela 95% av sajtens medlemmar är så pass nöjda att de väljer att förlänga medlemskapet år efter år, något vi är otroligt stolta över!

siffra-2 Kan man boka artister och festlokaler eller hyra ljudteknik direkt hos Eventmarket?

Nej. Eventmarket bokar inte artister och vi arrangerar inte heller events eller hyr ut saker. Vår affärsidé är att driva sökportalen och se till att den har ett bra och uppdaterat utbud till Sveriges främsta artister, event- & mötesleverantörer. Alla affärskontakter sker alltid direkt mellan dig som köpare och Eventmarket-medlemmarna.


siffra-3 Vad innebär medlemskap på Eventmarket?

Medlemskap på Eventmarket.se innebär priseffektiv marknadsföring, sökbarhet, SEO, tydlig exponering i form av Profilsida, hemsideslänk, tillgång till förfrågningar samt medlemserbjudanden... Och inte minst - du finns med där branschen samlas och där kunderna letar!

Vi brukar säga att alla som tillhör event- & mötesindutrin är välkomna att bli medlemmar här. Oavsett om man är artist, föreläsare, fest- & konferenslokal, erbjuder aktiviteter, ljud- & ljusteknik, hyr ut bord, stolar & porslin eller om man är cateringleverantör, arrangör eller levererar scener och kravallstaket...  Alltså allt eller alla som erbjuder en tjänst eller produkt inför ett mänskligt möte!

MEDLEMSKAPET INKL. FÖLJANDE:

 • Fullvärdigt medlemskap inkl. sökbarhet både på Eventmarket.se och i de stora sökmotorerna
 • Profilsida med kontaktuppgifter, hemsideslänk, bilder, infotext, filmklipp...
 • Personlig support, fria uppdateringar samt hjälp med texter för bästa seo
 • Loggin till Backstage med tillgång till extra förfrågningar inom dina kategorier
 • Medlemserbjudanden och möjlighet till köp av extra-exponering i form av mailannonsering, länkade artiklar...
 • Statistik

» Läs mer om medlemskap


siffra-4 Vad kostar det att annonsera / bli medlem på Eventmarket?

Medlemspriset är ett fast pris utan varken provisioner eller tillkommande kostnader. Du väljer själv om du önskar Large, Medium eller Small-exponering samt period. De allra flesta väljer 12 månaders Medium-medlemskap och faktum är att hela 95% av alla våra medlemmar är så pass nöjda, att de väljer att förlänga sina medlemskap år efter år. Något vi är otroligt stolta över! 

PRIS/ÅR
Large 6900:-
Medium 4900:-
Small 2900:-
(25% moms tillkommer alla priser)
» Läs mer om vad medlemskapet omfattar samt priser
» Köp till utökat annonspaket


siffra-5 Hur många förfrågningar / jobb kommer medlemskapet generera?

Det är en fråga som vi omöjligt kan svara på. Och det beror helt enkelt på att vi (Eventmarket) aldrig är inblandade i alla de bokningar och affärskontakter som sker direkt mellan våra medlemma och de potentiella kunderna. Men vi vet att det råder stor aktivitet i sökportalen. Ca 14.000 besökare varje månad. Och vi vet att ca 95% av alla våra medlemmar är så pass nöjda att de väljer aatt förlänga sina medlemskap år efter år. 


siffra-6 Hur kan ni veta att Eventmarket genererar affärskontakter för ca 5 miljoner varje månad?

Rent tekniskt är det enkelt att mäta den ekonomiska omfattningen på alla mail-förfrågningar som skickas via kontaktformuläret på respektive profilsida. Vi mäter även alla Öppna Förfrågningar som skickas till sökportalen och sådeles hamnar i Backstage. Alla förfrågningar är givetvis olika. En trubadur till festen kanske kostar 9.000 kr. Rollups till montern kanske 12.000 kr. En föreläsare möjligen 20.000 och en showgrupp ca 35.000 kr. En större konferens kan kosta över 150.000 kr, medan en mega TV-aktuell kändis kanske det dubbla. I genomsnitt har förfrågningarna ett värde på ca 30.000kr/förfrågan, vilket innebär att Eventmarket.se för närvarande förmedlar uppdrag för ca 5 miljoner kr. varje månad.

Men det är ändå inte hela 'sanningen'. Förutom alla mätbara mail sker det även mängder av telefonsamtal och ytterligare kontakter via våra medlemmars egna hemsidor, vilka vi alltså inte kan mäta. Så vi håller oss till de mätbara siffrorna för att inte ta oss vatten över huvudet.

» Läs mer om övrig statistik


siffra-7 Hur gör jag för att bli medlem?

Så fort vi får ett klartecken av dig, så påbörjar vi produktionen av din Profilsida. Vanligen blir du sökbar redan efter några dagar! Vi hämtar bilder och texter från din egen hemsida - allt för att underlätta arbetsbördan för dig. Dock bearbetar om vi texten något för bästa seo. När Profilsidan är publicerad mailar vi dig bekräftelsen som intygar exponeringen, medlemsperiod och pris. Fakturan mailas någon dag efter med 30 dagars betalningsvillkor. Under hela medlemsperioden är du sökbar på sajten, du har fria uppdateringar, du har tillgång till Backstage samt möjlighet att köpa till extra exponering i form av mail-exponering och artikelinlägg/nyhetsinlägg...

» Kontakta oss


siffra-8 Kan jag säga upp medlemskapet när jag vill?

Medlemskapet är bundet och avser löpande exponering på Eventmarket.se. Men självklart så kan du säga upp medlemskapet om du vill. Detta måste dock ske senast 30 dagar innan aktuell periods sista dag. Görs inte detta så inleds ny period med automatik enl. aktuell prislista. 

» Läs mer om Eventmarkets medlemsvillkor


siffra-9 Hur uppstod själva idén och vem driver Eventmarket?

Den 22 januari 1998 lanserades sökportalen Eventmarket.se world wide webb på en eventmässa i Eriksbergshallen i Göteborg. Vår rykande färska hemsida togs emot med öppna armar och våra första medlemmar tecknade avtal... Men man kan säga att allt startade några år tidigare med en klockren idé om att samla, strukturera och utveckla hela event-, mötes- & upplevelseindustrin på en och samma marknadsplats. Den platsen skulle få bli Internet... En av eldsjälarna till idén var branschgurun Håkan Sterner som tillsammans med dottern Jennie och svärsonen Johnny sjösatte hela Eventmarket. Sedan 2004 driver Jennie och maken Johnny företaget vidare i egen regi...

» Läs mer om vår historia genom åren


siffra-10 Hjälp, jag har frågor ang. ett biljettköp!

Inne på Eventmarkets Biljett-sida kan du hitta många olika bokningsbara shower och föreställningar. På varje biljettsida länkar vi till den aktuella biljettsajten där biljettköpet sker. Eventmarket marknadsför dessa shower men har sådeles inget ansvar för frågor som rör själva biljettköpet. Vid ev. biljettfrågor hänvisar vi till:

 • Ticnet/Ticketmaster's supporttelefon: 077-170 70 70
 • Showtic: 0771-13 43 00, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 • Nöjesresor, hotellpaket: 08-500 000 45, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!
/ Med bästa hälsningar Jennie & Johnny Sterner, Eventmarket.se

» Kontakta oss

 

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket