Orphei Drängar

KONTAKTA:

Orphei Drängar
Samuel Åhman
Uppsala - Hela Sverige

»Hemsida

072-317 22 08


  • INFORMATION

ORPHEI DRÄNGAR - MANSKÖR & SHOWKÖR MED STIL & HUMOR

Orphei Drängar (OD) anses som en av världens främsta manskörer och framträder ofta i frack. Vi kan enkelt ansassa körens storlek efter kundens önskemål.

Från att uppträda på ett mindre kalas med en kvartett upptill fullt maskap på närmare 100 personer för stora evenemang.

Genom att alltid eftersträva högsta möjliga kvalitet, samarbeta med de bästa solisterna, dirigenterna och orkestrarna, och regelbundet beställa nyskriven musik vill OD gå i bräschen för manskörssångens utveckling i Sverige och världen.

mindrekor

Önskar du boka en mindre kör, så kommer Orphei Drängar i det mindre formatet. Detta passar ofta bra i samband med fester, konferenser och events. Ensemblens storlek beror på önskad repertoar, typ av lokal och sammanhang. Romantiska serenader och starka dryckesvisor är förstås populära stämningshöjare men även mindre kända sånger ur manskörsrepertoaren görs och hörs väl i det lilla formatet.

Vid frågor eller boking:
Samuel Åhman
Personalintendent i Sångsällskapet Orphei Drängar
Telefon: 072 – 317 22 08
» E-mail

storkor

Att sjunga med hela kören (upptill 100 man) med olika typer av samarbetspartners och arrangörer är en viktig och utvecklande del i ODs verksamhet. Vi antar nya utmaningar och förbereder oss väl för att kunna ge bästa möjliga musikupplevelse till uppdragsgivares gäster och publik. Manskör i OD:s version kan serveras precis som förväntat med herrar i frack och starka klassiska klanger. Men den kan också komma i oväntade format och med helt nyskriven musik.

Utmana oss gärna med dina idéer!

Vid frågor eller boking:
Olle Terenius
Planeringsansvarig i Sångsällskapet Orphei Drängar
Telefon: 072 – 561 49 59
» E-mail

 

VÄRLDSKÖR MED RÖTTER I UPPSALA

Sångsällskapet Orphei Drängar, OD, startades redan i oktober 1853 då ett gäng studenter samlades i en festvåning vid Gamla torget i Uppsala. Staden var vid tidpunkten avspärrad på grund av risken för kolera och nöjeslivet var begränsat. Tre sångare, en dirigent och en pianist började sjunga bland annat Fredmans epistel nr 14, "Hör, I Orphei Drängar", som snart blir sällskapets lystringssång...

CECILIA RYDINGER

Cecilia Rydinger Alin är en av Sveriges ledande musikpersonligheter med ett brett verksamhetsfält som kör- och orkesterdirigent samt pedagog. Hon är sedan 2008 Orphei Drängars dirigent, något som hon beskriver som en oerhört spännande uppgift. Och en stor utmaning.
- Jag vill vårda traditionen, utveckla klangen och bredda repertoaren. Och överraska vår publik, säger Cecilia.

 

Varmt välkomna att kontakta oss för frågor eller bokning!

skickaförfrågan-knapp-profil

1-ny-youtubeSe oss på Youtube

1-ny-facebook Följ oss på Facebook

1-ny-spotify Se oss på Spotify

1-ny-referensSAGT OM OSS:

"Att jobba med OD är som en dröm"
(Med en väldigt massa frackar i.)
/ Henrik Dorsin, Artist

"Oavsett vilken genre man verkar i är OD en upplevelse att samarbeta med. Öppna, trevliga, mycket professionella och med en klang i världsklass. Det gav mej oerhört mycket som artist att få musicera med OD. Jag vill också kasta ett mentalt rosregn över Cecilia Rydinger Alin och Folke Alin, tillsammans med OD skapar de underverk."
/ Pernilla Andersson, Artist

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket