Jennifer Brown

KONTAKTA:

Jennifer Brown
Artist & Eventbolaget Management
Gamla Brogatan 44
111 20
STOCKHOLM

»Hemsida

0709-93 60 93
0735-07 07 77


  • INFORMATION

Jennifer Brown

Souldrottningen med själen i fokus

Under tidigt 90-tal lanserades Jennifer stort utomlands, redan innan debutskivan hade släppts. Hon fick då bl. a möjlighet att arbeta med Lenny Kravitz i studion, såväl som Whitney Houstons och Mariah Careys producenter.

Efter debutalbumet "Giving you the best" (1994) som bl. a innehöll hitlåtar som "My everything" och "Heaven come down" fick Jennifer höra att hon sjöng som de stora soulsångerskorna och blev kallad "Sveriges nya souldrottning". Skivan sålde i över 500 000 exemplar världen över och hon hamnade på topplistor i en mängd olika länder. Därefter har hon släppt "In my garden" (1997), "Vera" (1998), "Home" (2003) samt ep:n "Bloom in November" (2009).

Jennifer Brown har genom åren jobbat med en varierad musikalisk palett. Hon har gått från soulballader och modern R&B, via akustisk singer-songwritermusik till melodisk radiopop. Framgångarna har fortsatt, både lokalt och internationellt. 1998 fick hon t. ex motta en Grammis för bästa kvinnliga pop/rockartist.

– I början av karriären är man ofta naiv och tycker allt är kul och stort, konstaterar hon. Efter några år är det å andra sidan lätt att man börjar överanalysera och planera. Det är då man löper risk att bli lite cynisk. Och det var för att undvika det som hon började samarbeta med Billy Mann och gjorde Vera (1999). För att hitta det genuina, opolerade.

Med Vera trotsade hon mångas råd och plockade av sig manteln som Sveriges souldrottning. Och fick sina största framgångar. Jennifer spenderade mycket tid i USA, både New York, San Francisco och Los Angeles.

Väl hemkommen till Sverige igen fick hon erbjudande om att spela en av nyckelrollerna i Förortsungar och var således filmaktuell 2006. Ända sedan Jennifer var med i filmen Förortsungar har hon haft en längtan efter att få ägna sig mera åt skådespelandet och hösten 2013 gjorde hon teater/musikal debut när hon tilldelades en av huvudrollerna i Stockolms Stadsteaters uppsättning av Blodbröder.

Jennifer har även haft en roll i den uppmärksammade dramaserien "Ettor och Nollor" som sändes i SVT 2014.

En artistkarriär går alltid i cykler. Vad som är rätt vid ett tillfälle kan kännas konstruerat några år senare. Jennifer har alltid vågat lita på sin intuition. Hennes grundinställning är att allt är möjligt, även om det sker i nya former, under andra omständigheter

Boka Jennifer i ditt arrangemang som solist med ackompanjör eller i andra konstellationer.


ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket