Divine Duo

KONTAKTA:

Divine Duo
Artist & Eventbolaget Saarinen & von der Lancken
Gamla Brogatan 44
111 20
Stockholm

»Hemsida

0709-93 60 93
0735-07 07 77


  • INFORMATION

Divine Duo

Stockholmbaserad opera duo Divine består av två sopraner Caroline Gentele och Gabriella Lambert-Olsson.

Divins debutföreställning var vid Stockholms Vattenpris 2007. Denna välrenommerade debut resulterade i en inbjudan att utföra för Svenska kungen och drottningen under sitt officiella besök i Wien.

Sedan dess har Divine sjungit sig in i en publiks hjärtan, på de populära tv-programmen "Allsång på Skansen" (två gånger), Go 'kväll, Humorgalan, Nyhetsmorgon TV4, Gomorron Sverige SVT, Moreaus med mera, på Polarpriset gala middag, Stockholm Pride Festival, vid Dalhalla's Firework konsert, "bland annat på Stadsteatern, Riksteatern och Parkteatern.

I december 2013 hade Divine den stora ära att producera och utföra på den svenska nobelprisgala middagen i Stockholm.

I Sverige har Divine uppträtt med orkestrar som Dala Sinfonietta, Västerås Sinfonietta, Sveriges Radio Symfoniorkester, Norrköpings Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester, Borås Symfoniorkester, Drottningholm Barock Ensemble, Rebaroque.

Utanför sverige har Divine sjungit flera gånger i Norge, Danmark, Finland, Estland, Tyskland, England, USA, Kina och Indien.

Under 2011-2017 arrangerade Divine en välgörenhetskonsert kallad "Alla kvinnor är gudomliga" den 8 mars (Internationella kvinnodagen) i kyrkan Hedvig Eleonora i Stockholm. Kvinnliga musikare utförde musik komponerad av kvinnliga kompositörer. I 2017 sändes denna uppskattade konsert live i svensk radio "P2 Live".

Divine har turnerat mycket i Sverige med sin egen show "En gudomlig smak av opera" och med det magiska musikspelet "The Swedish Nightingales" som berättar den fantastiska berättelsen om de tre svenska opera stjärnorna Jenny Lind, Christina Nilsson och Signe Hebbe. Under hösten 2016 utförde Divine The Swedish Nightingales på Preston Bradley Hall i Chicago tack vare ett stipendium från Dr. Anders Walls stiftelse.

Under 2017 utförde Divine med Forsvarets Stabsmusikkorps i norge och på Klara Soppteater med "Back till nu" en komisk bibel för Divine av Katrin Sundberg.

Under hösten 2018 kommer Divine att turnera i Sverige med lektionen "The Nightingales" med gäststjärnans sopran Hanna Fritzson. De kommer också att spela på "Soppteatern" med en nyskrivet spel om den berömda svenska regissören Ingmar Bergman och i oktober kommer de att utföra för välgörenhetsorganisationen CSSG i Indien. De kommer också att utföra i Bangkok i samarbete med designern Göran alfredsson (Thalia.se)


ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket