nutella-recept

RECEPT PÅ NUTELLA

När våra grabbar var små så firade vi alltid in första dagen på jullovet, sommarlovet och sport- och påsklovet med att duka fram Nutella på frukostbordet. Även när vi åkte till Idre den där sköna skidveckan, så fick Nutellan följa med. Tänk att få ha himmelsk god chokladkräm på mackorna, istället för ost och skinka, vilket vi annars hade!

Till min stora lycka så sprang jag häromdagen på ett recept på hur man själv kan göra denna fantastiskt goda chokladkräm. Jag trixade lite med ingredienserna, för att få till det på bästa sätt. Var så goda :)

RECEPT:

180-200 g hasselnötter (Det finns rostade utan skal att köpa - det gör jag!)
1-2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
3 msk florsocker
en klick smör
ca 30 g smält choklad

SÅ HÄR GÖR DU:

Om du inte redan köpt färdigskalade och rostade hasselnötter, så får du göra det jobbet först. (rosta på plåt i 200 gradig ugn, ca 5-10 minuter. Lägg dem sedan i en handduk och gnid av skalen)
Nu är det dax att mixa nötterna. Länge och väl. Först blir det en smulig nötmassa och efter ett tag blir till en slät, fet kräm. Ju längre du mixar (gärna 5-10 minuter) desto slätare blir krämen.
Häll i kakaon, vaniljsockret, saltet och florsockret i nötkrämen och mixa ihop. Till sist klickar du i smöret och den smälta chokladen och mixar lite till. Häll upp i glasburkar och förvara i kylen.

Nutella-krämen är jätte god att ha på rostat bröd eller nybakade scones. Den kan givetvis även användas i bakverk eller helt enkelt avnjutas med sked. Försvinnande god!

Lycka till alla chokladälskare!
Kram Jennie


 

» TILL EVENTMARKETS RECEPTSAMLING

 

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket